Beau berättar om sitt Founder's

, , Inga kommentarer
Den ständigt glade Beau från Founder's
Beau Loncharte är Founder's marknadschef för hemmamarknaden Michigan men det hindrade inte honom från att åka över till Sverige och spana in deras nya importör Wicked Wine. Portersteken bytte några ord med den glade amerikanen som redan älskar Sverige.

Känner du till historian om hur er Breakfast Stout fick säljstopp på Systembolaget och fortfarande säljs med en vit klisterlapp över babyansiktet?
Haha, ja, jag har hört om det där. Är det så fortfarande alltså? Synd för er, det är ju vår absolut snyggaste etikett.

Kommer ni att skicka hit era mer exklusiva öl också?
Som KBS menar du? Nej, inte den närmaste tiden i alla fall, av två anledningar. Vi är fortfarande i ett skede då vi försöker slå oss in på den svenska marknaden och det vill vi göra med våra kärnprodukter. Den ännu större anledningen är att vi vill i bästa möjliga mån släppa de exlusivare ölen till våra trogna lokala kunder. Vår hemstat Michigan står för omkring 40 % av vår försäljning och vi vill gärna belöna dem. De skulle nog bli sura om vi plötsligt började skicka över våra mest limiterade öl till Sverige.

Vad händer hemma i Michigan?
Vi har precis byggt ut vår pub och besökslokal vid bryggeriet. Verandor, öppna spisar, bra öl - det har rubbet. Vi har ett sjukt grymt bryggeri nu, och det säger jag inte bara för att jag är anställd där, det är verkligen ett coolt ställe. Kom förbi om du är i krokarna!


Ja, man borde kanske åka dit någon gång. Hur är egentligen ölklimatet i Michigan?
Jag älskar det! Förutom oss finns Bell's, New Holland, Short's, Arbor Brewing, Dark Horse, Arcadia och många fler inom statsgränserna. Det görs massor av bra grejer och med en stor diversitet mellan bryggerierna, det är så många som har riktat in sig på sin egen grej. Det är otroligt många som är fast beslutna om att ändra uppfattningen om amerikansk öl.

Jag har noterat att ni mest brygger humliga och mörka öl. Hur kommer det sig?
Ja, det är väl lite vår grej. Vi gör det vi tycker om och det som passar vårt bryggeri. Vi använder vår egna jäststam till många av våra öl och den passar bäst till de typerna av öl. Men vi har förstås testat mycket annat också (Red anm: Founder's har just nu 231 öl registrerade på RateBeer).

Tack för samtalet och hoppas du får en trevlig resa hem!
Tack! Det kommer bli svårt att lämna Sverige med det fantastiska mottagande vi fått här och alla härliga människor vi träffat. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar