Lokalkollen: Erik Grönwall/Train Station Hadiraja

, , Inga kommentarer


Hadiraja är H.E.A.T.-sångaren Erik Grönwalls hyllning till Dynamit-Harry och Jönssonligan. Tillsammans med Train Station Brewery har han tagit fram en torrhumlad ljus lager för att hylla de gamla kultfigurerna.

Namnet är taget från ovanstående scen där Dynamit-Harry ska försöka beställa en bärsa i utlandet. Etiketten är minimalistiskt med svart text på vit bakgrund och med mer fokus på hadiraja än själva ölen även om de till slut räknar upp de fem maltsorterna i det finstilta.

Den typiska pilsnerkaraktären är väldigt dämpad och om det beror på maltsammansättningen, jästen eller en kombination låter jag vara osagt men det gör ölet något ointressant. I det finstilta utlovas även torrhumling men inte heller det märks av på något tydligt sätt.

Faktum är att ölet är ganska anonymt till en början. Jag börjar fundera på om det är menat att ha en hög hinkabilitet och vara gräsklipparöl. Men så kommer en enorm beska och slår knock på smaklökarna. Tyvärr på ett dåligt sätt då det är obalanserat och alldeles för kraftig beska. Då har mina stackars smaklökar ändå fått stå ut med en hel del beskheter de senaste åren och blivit något avtrubbade.

Nja, det här känns som ett fall då man feldoserat bitterhumlen och frågan är om Dynamit-Harry skulle vara särskilt förtjust i den här hadirajan. Jag skulle inte rekommendera den till honom i alla fall.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar