Ölrecension: Founder's Double Trouble

, , Inga kommentarer
Den första november Founder's Double Trouble upp på Systembolaget. Det var den allra första DIPA jag någonsin provade och var då en riktig humlechock för min stackars smaklökar. Kanske spelar den lilla nostalgin in men när man lyckas få tag på den någorlunda färsk håller jag den här mycket högt i sin stil.

Denna DIPA klockar in på 9,4 % och 84 IBU som tillsammans med en mild restsötma ger ett balanserat intryck. Doften är fruktig, med företrädelsevis söt citrus och ananas, med inslag av tallbar och drag av kola. Det märks redan i doften att det är en sjyst DIPA med stark humlenärvaro och god balans.

Den tropiska fruktigheten glider fram ännu mer i smaken med toner av både ananas, mango och mandariner. Därtill en liten touch av tallbarr som i mitt tyckte är en fin match till fruktigheten. Därtill en del kola och toffee men de ligger i bakgrunden och låter humlen ta den plats den vill ha. Efterbeskan är behagligt kraftig och lämnar ingen oberörd.

En öl som är både frisk och tung samtidigt, vilket är härligt men också förvirrande för smaklökarna. Ska den sippas eller drickas i stora klunkar? Med tanke på alkoholhalten är det nog bäst att ta det lilla lugna men det är lätt hänt att det går undan ändå.

Founder's Double Trouble släpps på Systembolaget den 1 november i T6. Priset blir 36,90 kr för 35,5 cl och den släpps med artikelnummer 11947 (länkningen fungerar fr o m en vecka före släpp). Om den då visar sig vara lika färsk och fin som den recenserade flaskan (som provades i mitten av september) rekommenderar jag definitivt att man slår till på några flaskor.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar