Långkok som snabbmat på nya Love Food Café

, , Inga kommentarer

I anslutning till Marie Laveau på Hornsgatan på Söder i Stockholm har Love Food Café nyligen slagit upp portarna. Med deras snabbmat som grundar sig på långkok erbjuder de en ny härlig möjlighet för lunch och eftermiddagshäng med god mat och dessutom har de en väl vald ölmeny.

Love Food Café ligger i en egen liten lokal i direkt anslutning till det "vanliga" Marie Laveau på Hornsgatan i Stockholm. Medan Marie Laveau bara har öppet på kvällstid håller Love Food Café istället öppet kl 11-17. Konceptet är lika enkelt som det är smart. Att servera snabbmat med olika långkok tillsammans med bröd som bas. Tack vare att Marie Laveau har en gedigen ölmeny finns också här flera bra öl att välja på.När jag besöker Love Food Café är de mitt i upphängningen av en fotouställning som under en tid ska dekorera väggarna i den annars väldigt typiskt snabbmatsinredda lokalen. Enkla stolar, odekorerade bord etc. Opretentiöst vad gäller inredning men med desto mer tonvikt på maten. Konceptet är att man ska kunna äta långkokt mat som snabbmat, genom att den serveras i bröd och med olika toppings.
 -Bröd är fantastiskt bra att använda till mat men vi svenskar verkar inrutade vid att mat med bröd är lika med hamburgare. Vi vill visa att det kan vara så mycket mer, resonerar Fredrik Ekström som är en av hjärnorna bakom Love Food Café.

Som matgäst väljer man först en bas, det vill säga någon av de olika långkok som finns att välja på, så som pulled pork, oxbringa och grissida. Därefter en sås, en slaw och en liten extra topping, samt en sideorder. Allt detta för 99 kr och då ingår också lemonad. Pontus bakom disken berättar passionerat om de olika långkoken och tillbehören samt vilka som passar bästa med varandra. Såväl olika slaws som såserna kommer i olika feta, fräscha, starka och syrliga varianter och man kan kombinera de olika varianterna för olika upplevelser.När jag stod och försökte välja köttbas som bäst kom PangPang-Fredrik förbi baren och tackade Pontus och Fredrik för besöket. Han hade inte ätit bara en utan två hela mackor.
 -Man blir mätt på en macka men man kan ju äta två om man vill, så gott är det, tycker Pontus.
Jag får till slut tre olika mackor med oxbringa, grissida och chili på högrev och överlåter med varm hand tillbehörsväljandet åt Pontus. Tre mackor är mycket mat. Väldigt mycket mat. Man blir som sagt mätt på en macka med sideorder. Men det är så sjukt gott att jag till slut klämmer i mig alla tre ändå, med grissidan som favorit.

Det finns en bredd av ölsorter, huvudsakligen från amerikanska bryggerier vilket hör ihop med restaurangens tema men det finns också annat. Gott och väl över 20 olika bra öl på burk och flaska med en god spridning. Eftersom det hänger ihop med Marie Laveau riskerar de inte att stå och bli gamla trots att det bara är öppet på dagtid. Efter att ha provat några av deras öl står det klart att Hop Head Red från Green Flash är outstanding till maten, dess karamelliserade smaker gifter sig direkt med köttet och humlen lyfter smaklökarna från fettet.
 

Det är snabbmat men med mycket tid och kärlek bakom. Snabbmat på en ny nivå helt enkelt och till ett svårslaget pris dessutom, med tanke på kvaliteten på käket. Love Food Café är helt klart värt en omväg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar