Nytt(?) koncept för öl- och matevent - Matmingel med många öl på Melody

, , Inga kommentarer

Som upptakt för andra helgen på Stockholm Beer & Whisky Festival bjöd Wicked Wine in till mingel med mat- och ölparning på Melody Hotel ute på Djurgården. Sju olika bryggerier, sju olika maträtter och representanter från nästan alla bryggerier gjorde det upplagt för en trevlig kväll och det blev minst sagt succé.

Över 100 personer dök upp och det var närmast kaos kring buffébordet som hölls öppet i en timme. Där fanns maträtter i munsbitsstorlek och olika öl till var och en av dem. Det var ingen provning under ledning, utan bryggare och andra representanter från de olika bryggerierna minglade runt och svarade på frågor från nyfikna medan det provades olika öl- och matkombinationer i full fart.

Hela konceptet kändes nytt och spännande med ett sorts buffébord där man fick hjälpa sig själv till smakprov av öl och smakprovsportioner av de olika ölsorterna. Bland bryggerierna syntes Founder's, Mohawk, Camden Town, Freigeist, Dieu du Ciel, Coisbo och Sierra Nevada och alla utom Dieu du Ciel, som råkat ut för en försening, hade någon form av representant på plats. Matmässigt fanns bland annat skaldjursröra, rostad lax, kantarellsoppa, friterad croquette med rökt majonnäs, chokladfondant och jordgubbar med vaniljkräm.


Mina favoriter blev kantarellsoppan med Coisbo Brown Ale, skaldjursröran med Camden US Hells och chokladfondanten med Founder's Porter som alla lyfte varandra ett extra snäpp. Medan konceptet var spännande var det dock så mycket folk och stundtals så pass trångt kring borden att det inte alltid gick att ge kombinationerna den fokus de förtjänade. Som mingelevent var däremot lyckat och som ett prova-på-öl-och-mat-tillsammans, vilket väl var lite av tanken, var det extraordinärt bra.

Både före och efter matserveringen höll baren öppet och man kunde köpa både smakprov och hela flaskor från de olika bryggerierna, och med fler öl än vad som fanns till maten. Jag tog en Founder's All Day IPA, en "session-IPA" på 4,7 % med massor av härligt fruktig humle som jag hoppas når Systembolaget på ett eller annat sätt lagom till nästa sommar.

Jag hoppas att såväl Wicked Wine som andra vågar bygga vidare på formatet och köra liknande grejer i framtiden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar