Blandade smånyheter XI

, , Inga kommentarer
Belgoträffen 2013

Hembrygdsfestivaler, mustaschkamper och CBC 2014 står på agendan för senaste samlingen av blandade smånyheter.

Uppsalas egna lilla hembrygdsfestival Belgoträffen har nu fått datum spikat för nästa uppgörelse. Den 1 februari 2014 är datumet att skriva upp i kalendern om du vill prova några av Sveriges bästa hemgjorda öl i belgisk och fransk stil. Samma plats som i år, Fyrishov i nordvästra Uppsala. Priserna är 200 kr för SHBF-medlemmar och 220 kr för icke-medlemmar. Jag rekommenderar starkt ett besök. Under årets upplaga fanns bland annat flera häftiga hemgjorda suröl att prova.



Lite närmare i tiden, nämligen redan nu på lördag är det hembrygdsfestival i Sveriges sydligare delar då Sällskapet Malte ordnar sin fjärde hembrygdsfestival. 35 olika öl kommer att finnas för provsmakning och det som utses till vinnare i folkets val kommer att få bryggas på Malmö Brygghus. För denna festival krävs dock föranmälan som tyvärr stängde i fredags.



Movemberrörelsen som syftar till att sprida kunskap och medvetande om testikel- och prostatacancer genom att odla mustasch under november månad slår igenom även inom ölvärlden. Coisbo kommer att pryda etiketten till sin bästsäljare 5th Avenue med en mustasch och 10 % av alla intäkter från den under perioden 14 oktober till 30 november kommer att gå till Movemberrörelsen. Örebro Öl & Whisky Festival, som går av stapeln under sista dagarna i november kommer i sin tur att utmana både besökare och utställare samt att besökare på festivalen kan tävla om fina priser genom att fota sig själva och sin mustasch på plats på festivalen.



Konceptet Mikkeller Bar kommer att utvidgas med ytterligare en bar. Den nya baren hamnar i Sydostasien och närmare bestämt i Bangkok. Följ utvecklingen på den nya barens Facebooksida.



Copenhagen Beer Celebration kommer tillbaka 2014, ännu större och förhoppningsvis ännu bättre än tidigare. 2-3 maj i Spartahallen (samma plats som i år) blir det dags men nytt för 2014 är att man lagt till ett fjärde festivalpass och det kommer nu vara två pass både på fredagen och på lördagen. Som förra året kommer man både kunna köpa biljetter per pass eller en biljett till alla pass. Biljetterna släpps kl 20.00 den 1 november. Bland de 40 bryggerier som ska dyka upp har Three Floyds, The Kernel, Brewdog och Närke Kulturbryggeri hittils offentliggjorts.



Stronzo håller tap takeover på Bishops Arms Savoy i Malmö nu på torsdag. BA Savoy och BA Lund har tillsammans tagit fram en egen öhusöl från Stronzo som kommer att ha premiär under kvällen och dessutom kommer det finnas massor av olika öl, och mjöd, från Stronzo på tapparna. Coffee Badger, 1000 EBC och några öl som aldrig tidigare serverats i Sverige är lite av det man kan se framemot.



O'Connors i Uppsala fyller 20 år i år och kommer att fira stort den 18-19 november. Bland annat kommer det ges en gratis buffé till 1000 gäster. Biljetterna är gratis och hämtas i förväg i baren, det är bara att fråga personalen efter dem.



Great American Beer Festival är över och alla vinnare är utsedda. Bland domarna fanns bland annat S:t Eriks bryggare Jessica Heidrich. Alla medaljörer finner du här.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar