Omnipollo och Stillwater nästa i raden till CBC

, , 7 kommentarer
Svenska bloggar har fått äran att avslöja några av bryggerierna som kommer till Copenhagen Beer Celebration och så även Portersteken. Omnipollo fortsätter sitt erövrartåg med att för första gång ställa ut på festivalen under 2014 och blir därmed med i en lång rad av duktiga bryggare som kommer. Dessutom kommer Stillwater återvända till Köpenhamn och CBC. 

Det går bra för Omnipollo nu. Deras prisbelönta DIPA Nebuchadnezzar är klar för ett släpp i Systembolagets fasta sortiment i mars 2014 och att få ställa ut på Copenhagen Beer Celebration är ett tecken på att man göra bra öl.

Listan över klara bryggerier har växt i snabb takt de senaste dagarna då både välkända bryggerier som Firestone Walker och hypade nykomlingar som J Wakefield har avslöjats som utställare. Det hela är förstår för att bygga upp hypen för festivalen inför biljettsläppet som sker nästa fredag (1/11) kl 20.00. Till nästa års festival kommer det bli fyra olika pass och återigen kommer det finnas en biljett som gäller för alla pass, såväl som separata biljetter till varje pass.

Alla 40 bryggare ska ta med sig åtta öl vardera och servera två stycken av dem på vardera pass. På varje pass kommer det alltså finnas 80 olika öl och totalt 320 olika öl under hela festivalen. Om allt går enligt plan alltså. Det gjorde det inte riktigt förra året, men det blev förstås en hejdundrandes festival ändå. Sämre lär det knappast bli i år.

Totalt har nu 29 av 40 bryggerier släppts och av dem är 14 nya sedan förra året. Hela listan över hittils släppta bryggerier till CBC 2014:
7th Sun
Alpha State
Alvinne
Baird
Brewdog
Brodies
Buxton
Cigar City
Evil Twin
Firestone Walker
Freigeist
Funky Budddha
Hoppin' Frog
J Wakefield
Kuhnhenn
LoverBeer
Mikkeller
Närke
Omnipollo
Peg's Cantina/Cycle Brewing
Prairie
Sante Adairius
Siren
Stillwater
Surly
The Kernel
Three Floyds
To Öl
Westbrook

7 kommentarer:

 1. Omnipollo...får väl se om "deras hektiska situation" med barn och familj gör att de hinner åka till Köpenhamn då.
  Till All In Brewing festivalen i Göteborg hade de tydligen inte tid (lust?) att komma...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ett halvår emellan festivalerna, att det är stressigt nu behöver ju inte betyda att det är stressigt då.

   Radera
  2. Härligt emo du kunde vara då. klart som faan barn o fru kommer före ditt ölintresse.

   Radera
  3. Förlåt, skulle ju förståss varit ett @OP också

   Radera
 2. Kan väl bidra att det är 'lite' klasskillnad på CBC och All in Brewing-festivalerna.

  SvaraRadera
 3. Få se nu..å ena sidan ta hand om sitt nyfödda barn...å andra sidan åka på ölfestival och lämna frun med det nyfödda barnet plus ytterligare ett. Svårt..vissa ölnördar blir ju kinkiga om man inte kommer..men...damn, jag hade nog också valt att ta hand om mitt nyfödda barn och familjen trots allt.

  SvaraRadera