Tema: Nynäs - Era frågor, deras svar

, , Inga kommentarer
På väg ner mot Nynäshamn gav jag er som följer Portersteken på Facebook chansen att komma med lite frågor till bryggeriet och här får ni alla ta del av svaren på dessa.

Hur blir distributionen för Stenstrand SommarAle 2013?
Troligen likadan som i år, dvs till de lokala Systembolagen och via det lokala beställningssortimentet. På så sätt behöver den inte bryggas lika långt i förväg och kan vara som bäst och färskast under sommaren, men är ändå möjlig att få tag på för alla som vill ha den. Möjligen kan den komma i en exklusiv lansering i juni. Förhoppningsvis kommer den bryggas i samma eller större upplaga än i år.

Varifrån tas råvarorna?
Vissa basmalter kommer från Bamberger Mälzerei (ej Weyermann) och all annan malt är från Thomas Fawcett. Som kuriosa kan nämnas att de troligen var först i Sverige att ta in Maris Otter. Humlen, som till 90-95 % utgörs av hela kottar/blommor kommer från Charles Faram och till viss del via egen direktimport från USA.

Kommer Mälsten Mild tillbaka?
Det finns inga planer på att göra den inom den närmsta framtiden. När Mälsten kom ut var marknaden inte redo för den typen av öl. Nu har marknaden ändrats en del och därför är det inte helt uteslutet att den återkommer i framtiden. Men just nu finns alltså inga planer.

Kommer Ekholmen Ekologisk Ale att göras igen?
Nej, ekologiska ingredienser är dyrare än konventionella och man behöver använda större mängd per liter öl för att få samma smak. Därför blir den väldigt dyr att producera och i kombination med ett lågt konsumentintresse för ekologiska produkter blir den inte intressant att brygga.

Gillar de ölbloggar?
Kort och gott, ja. Kanske inte precis allt som skrivs, men ölkulturen i Sverige är bättre med ölbloggar än utan.

Går det att som privatperson få tag på Bötet Barley Wine från 2010?
Nej, i nuläget säljs den bara till restaurang.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar