Ölrecension: Omnipollo Moebius

, , 1 kommentar

Omnipollo har varit i farten och plockat fram ytterligare en DIPA till alla stackars humletörstande svenskar. Moebius (bakgrund till namn och etikett) är en uppföljning på succéölet Nebuchadnezzar och hade premiär igår på utvalda pubar. Den finns även att privatimportera lådvis från Brill.

För det första ska det sägas att den inte alls är så grumlig som det ser ut på bilden, det hela beror på blixten och min mobilkamera. Det hela blev väldigt spontant för mig och därmed hade jag inte heller någon bättre kamera med mig. Lite grumlig är den, och gyllene halmgul.

Doften domineras totalt av rå, koncentrerad humle och det är inte alls långt ifrån att stoppa ner näsan direkt en påse med humlepellets. Det är på gott och ont, för det blir väldigt överväldigande och därtill opolerat, samtidigt som det är en härlig humlekick.

Smaken är en aning fet, men inte söt eller kladdig och drar åt sockerkakehållet. Ja, bakom all humle alltså, för den dominerar även i smaken. Just den feta kroppen och smaken hjälper till att bära upp den enorma mängden humleoljor.

Jag tycker i slutändan att det blir lite för mycket koncentrat över det hela, för skarp humledominans. Bättre än bra, men inte toppklass. Det vore trevligt att prova den igen om en vecka eller två och se om humlen lugnat ner sig en pytteaning så att den hamnar i bättre balans med sig själv. Då skulle jag tycka att den var riktigt, riktigt bra, men då är jag inte heller en sucker för det superduperhumliga. Om man däremot är tokfrälst på totala humlebomber är det här som en messias man bör söka upp, prisa och vörda så snart som möjligt. Kanske helst redan igår.


För att komplettera din bild av Moebius rekommenderar jag dig att läsa Ölhundens recension också.

1 kommentar:

  1. Va i helvete, var precis på Bishops ikväll och frågade efter Nebben och då får man veta att den är slut... Sedan kommer man hem och ser att en ny DIPA från Fentie har släppts... Ack, ack. Och ingen på Bishops sa något om detta!

    SvaraRadera