Mohawk+20 kg Kaffe+De Proef = Black Coffee IPA?

, , 1 kommentar
Stefan "Mr Mohawk" Gustavsson
Stefan "Mr Mohawk" Gustavsson är enligt uppgift på väg till Belgien och De Proef med en resväska fylld med kaffe, och dagens minisnackis är vad det kan tänkas resultera i för öl.

Jag sitter inte inne med något säkert svar, men en kvalificerad gissning är att det rör sig om en svart-IPA med kaffe. Under Stockholm Beer & Whisky Festival kunde man nämligen i Mohawks egna lilla monter, längst inne i Snickeriet, inklämd mellan Struise och Malmö Brygghus, smaka på just Small Batch Black Coffee IPA.

Denna kaffekryddade svart-IPA skulle också bryggas igen, med planen att göra en liten serie med olika sorters "single estate"-kaffe i de olika brygderna. Om detta är vad Stefan nu är där för att brygga återstår att se, men visst känns det väl rätt så troligt?

Den variant som serverades på SBWF var hursomhelst mycket god och i den mörka IPA-varianten kom kaffet mer till sin rätt än i öl som Mikkeller Koppi. En spännande vidareutvecklingen av den unga stilen svart-IPA som visar att även Sverige hänger med i utvecklingen och experimentlustan som råder i t ex Danmark och USA.

1 kommentar:

  1. Det bidde en påsköl : Mohawk Black Coffe IPA Easter Edition Belgien 330 27,90

    SvaraRadera