Vårens ölaktiviteter - listan för dig som vill börja planera

, , 1 kommentar
Under våren sker en hel radda med ölevent och för att underlätta vårens planering publiceras här en liten lista över vad som kommer att hända. Hör gärna av er med tips på fler event.

21-26 januari - Toccalmatto tap-takeover på Ölrepubliken, Göteborg
Italienska bryggeriet Toccalmatto från Fidenza kommer på besök till Ölrepubliken, inte bara med ett gäng öl utan också med bryggaren Bruno som håller provningar 22:a och 23:e januari. Biljetter till provningarna köpes i baren.

26 januari - Stora hembryggardagen
Svenska hembryggarföreningen uppmanar alla hembryggare att brygga denna dag och bjuda in vänner och bekanta för att visa hur kul det är.

9 februari - Belgoträffen, Uppsala
Hembryggarfestival för öl i belgiska och franska stilar. Väl värt ett besök om man är i krokarna.

9 mars - Linköping Beer Expo
Vårens första ölfestival (för kommersiell öl) är i vanlig ordning Linköping Beer Expo som i år har hittat tillbaka till de rymliga lokalerna i Cupolen/Folkets Park. Läs mer om festivalen på deras hemsida.

16 mars - Premiär för Mikkeller Bar Nörrebro
Mikkeller öppnar en ny bra i området Nörrebro, med svenska Fredrik Johansen som barchef. 40 öl på tapp, stort flasksortiment, mer utrymme än på ursprungsbaren på Vesterbro och som vanligt är det bara öl i världsklass som gäller. Förvänta er en härlig premiär med besök från bl a Three Floyds.

5-6 april - Öl & Whiskymässa, Wapnö
En lite mindre mässa på Wapnö Slott utanför Halmstad. Utöver öl och whisky kan man även köpa mat som gjorts på produkter från gården. Taxi från Halmstad C ingår i biljettpriset.

12-13 april - En öl & whiskymässa, Göteborg
Göteborg får äntligen en ordentlig egen öl- och whiskyfestival, som kommer att husera på Svenska Mässan. Utställarlistan är redan imponerande för att vara premiärår och kan stoltsera med många spännande svenska mikrobryggerier. Läs mer på deras hemsida.

19-20 april - Malmö Öl & Whisky Festival
Även i Malmö vankas det en ny ölfestival som tar plats i Slagthuset. Än så länge har utställarlistan en liten slagsida åt whiskyn, men den som vill dricka öl finner också mycket gott. Deras Facebooksida verkar vara bästa källan till information.

27 april - SM i hembrygd öl, Eskilstuna
De svenska mästerskapen i hembrygd öl förflyttar sig i år till Eskilstuna. Vill du få chansen att smaka på nya innovationer och helt enkelt det bästa som svenska hembryggare har att bjuda på är detta din chans.

27-28 april - Zythos Bier Festival, Leuven, Belgien 
Vill du förkovra dig ordentligt i belgisk öl, passa då på att åka ner till Leuven i slutet av april och gå på Zythos. Läs mer om festivalen på deras hemsida.

3-4 maj - Copenhagen Beer Celebration, Danmark
Ett av vårens mest haussade evenemang i Skandinavien. 30 bryggare från när och fjärran, 3 sessioner, 90 öl på vardera session - och all öl ingår i priset. Biljetterna är redan slutsålda men har du tur kan du förstås få tag på en i andra hand.

20-26 maj - Oliver Twist firar 20 år, Stockholm
En av Sveriges bästa ölpubar firar sitt 20-årsjubileum med en hel kalasvecka där vi säkerligen kan förvänta oss god öl i överflöd, födelsedagsöl och säkert besök av en eller annan trevlig bryggare.

23-25 maj - Ölfestival Köbenhavn, Danmark
Danska Ölentausiasters festival som också den är väl värd ett besök. Massor av bryggerier på plats och därtill ett gäng importörer. Och framförallt är det inte slutsålt.

24-25 maj - HaandÖlFestival, Drammen, Norge 
Vill du hellre spendera sista helgen i maj i Norge bör du bege dig till Drammen där Haandbryggeriet ordnar festival i bryggeriet. Särskilt mycket info om årets festival har ännu inte kommit ut men förra årets festival var en succé enligt de som besökte den. Festivalen är liten och utställarlistan lär bli kort, men namnen som fanns på den förra året var inget att fnysa åt.

1 kommentar:

  1. Sven-David Svensson12 januari 2013 kl. 09:27

    Du har glömt en ölmässa.
    Öl och Whiskymässa den 5-6 april Wapnö slott utanför Halmstad.

    SvaraRadera