Ölrecension: Mohawk Double Rocket

, , Inga kommentarer

Då och då kan man höra svenska ölnördar efterfråga mer extremöl från de svenska bryggerierna. Mohawk Double Rocket är precis vad de frågar efter. Imperial IPA och imperial stouts har blandats, matats med jäst och socker och lagrats på bourbonfat. Resultatet är ett monsteröl på 17,2 % som närmast kan liknas vid ett barley wine, men ärligt talat passar det inte särskilt bra in i någon konventionell ölstil.

Doften avslöjar hur potent detta öl är med ett sting av bourbon och alkoholer. Efter det följer en våg av dofter och intryck som doftsinnet får jobba för att hinna identifiera och kategorisera. Jag uppfattar en vild blandning av ek, soja, nötter och knäck.

Även i smaken gör sig alkoholhalten genast påmind då den värmer svalget rejält utan att bli alltför spritig. Det finns drag av portvin och nötter, tillsammans med mycket bourbon och ek. Choklad, nötter och karamell ligger en aning undanpressade och rejält uppluckrade av styrkan. Inget är som vanligt i den här ölen och jag har aldrig druckit något liknande. Smakintensiteten är enorm, på gränsen till för mycket.

Det är vilt och otämjt, en öl som behöver lite tid för att lugna ner sig. Men så är det nog heller inte meningen att den ska släppas på ett tag. Om du någon gång i framtiden sätter dig ner och öppnar en flaska Double Rocket är det definitivt läge att dela den på tre.
Denna flaska var en gåva/tävlingsvinst

0 kommentarer:

Skicka en kommentar