Lokalkollen: Train Station Off The Rails Pale Ale

, , 1 kommentar

Notera cowboyen som dyker upp om man pillar av klisterlappen
Uppsala/Knivstabryggeriet The Train Station Brewery uppmärksammades före jul för deras etikett till Off The Rails Pale Ale som de blev tvungna att modifiera. Nu har ölen släppts på Systembolaget, med etiketter med klisterlappar och tuschpluttar för att dölja cowboys och lokförare, och går att beställa styckvis i hela landet. Vi släpper etiketterna och fokuserar nu på själva ölet istället.

Off The Rails har liksom folkölsföregångaren The Hoppy One bryggts på Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Såvitt jag vet hyr de in sig för att brygga själva med Slottskällans utrustning snarare än att skicka ett recept och låta bryggeripersonalen ta hand om det. Om man nu tycker sådant är viktigt.

Jag tycker mig också känna igen Slottskällans hussmak i Off The Rails och det smakar lite som en lättare variant av Zero med klara friska humletoner och en ganska tillbakadragen maltprofil. Det är lätt och friskt med tydligt humlefokus och en metallisk ton i eftersmaken.

Humligheten känns något grön, lite på samma sätt som att tugga på ett färskt granskott. Överlag drar smaken mer åt växtlighet som gran, gräs och kåda snarare än frukt och citrus. Malten gör som sagt inte mycket väsen av sig med en förbipasserande smak av skorpor. Efterbeskan, som ligger kvar länge i gommen, är medelstark och lite "ettrig".

Inte en dålig öl men de har kanske lite att jobba på. Å andra sidan ligger ju välhumlade öl med låg alkohol väl i tiden, om än inte riktigt säsongen. Den passar i alla fall utmärkt till de första omgångarna av ett parti Ticket to Ride.


1 kommentar:

  1. Har idag verifierat med bryggeriet att den är bryggd hos Slottskällan.

    SvaraRadera